Van Hamersveld Vieilles Vignes
De Van Hamersveld Vieilles Vignes is een blend van Grenache noir 40%, Carignan 45%, Syrah 15% komende van een biologische verbouwde wijngaard met stokken tussen de 65 – 102 jaar oud. Het terrein bestaat uit klei kalk zand met veel stenen. De oogst vindt plaats in september-oktober waarbij de druiven licht worden gekneusd. De vergisting vindt plaats gedurende 3 weken, temperatuur-geregeld (maximaal. 30°C). Het “overbrengen” van de wijn voor de verdere rijping in eiken barriques vindt zoveel mogelijk m.b.v. zwaartekracht. De wijn wordt gebotteld rond eind juli met zeer minimale filtratie en krijgt dan nog enige maanden flesrijping.
Wijnhuis | Domaine de Marotte |
Land + streek | Frankrijk, Rhône |
Druif | Grenache Noir, Carignan, Syrah |
Wijnclassificatie | Duurzaam |
Smaaktype | Vol en krachtig |
Wijn & spijs advies | Borrel, diner |
Prijsklasse | hoog |
Wijnsoort | rood |
Van Hamersveld Wines is ontstaan doordat Cees van Hamersveld als eigenaar van meerdere hoogwaardige restaurants en hotels, waaronder het fameuze Boutique hotel De Zwarte Boer op zoek ging naar ‘het ultieme glas wijn’. Daarvoor vliegt men de wereld over om deze wijnen dan zelf te assembleren. Altijd bij boeren die werken met respect voor mens en natuur. Het oog is hierbij gevallen op de wijngaarden Imbuko Winery in Wellington, Zuid-Afrika en Domaine de Marotte in de Ventoux, Frankrijk. Een heerlijk en eerlijk assortiment met wijnen met een haast ongekend goede prijs/kwaliteit verhouding.

Geef een antwoord