Vin du Soleil rosé

Syrah en cinsault. Een frisse en fruitige rosé wijn.  Deze rosé wijn geurt naar bosaardbei en rozen heeft tonen van framboos en aardbei met een zachte afdronk. De Vin du Soleil rosé combineert goed met barbecue gerechten, pittige gerechten en lichte maaltijden. Daarnaast is de rosé heerlijk als aperitief of zichzelf.

Wijnhuis Domaine de Marotte
Land + streek Frankrijk, Provence
Druif Syrah en cinsault
Wijnclassificatie Biologisch
Smaaktype Fris en fruitig
Wijn & spij advies Bij barbecue gerechten, pittige gerechten en lichte maaltijden
Prijsklasse Midden
Wijnsoort Rosé
 

Domaine de Marotte is van twee Nederlandse wijnboeren, Daan en Elvire van Dijkman gevestigd in de noordelijke Provence, Zuid-Frankrijk. Hun wijnen zijn bekend van o.a. de vele vermeldingen in de Volkskrant van wijnrecensent Onno Kleyn en u drinkt de wijnen o.a. in het Rijksmuseum.

Het domaine is al sinds 1987 eigendom van de familie van Dijkman. Daan studeerde levensmiddelentechnologie met als specialisatie commerciële drankentechnologie, terwijl Elvire zich in tuinbouw bekwaamde. Deze professionele achtergrond komt goed van pas. Ze hebben zich toegelegd op het maken van uitzonderlijke kwaliteit gebaseerd op werken met respect voor de natuur. Daarom zijn de wijnen van Daan en Elvire biologisch gecertificeerd.

Daan van Dijkman zit in meerdere AOC commissies en is veelgevraagd jurylid bij (Inter)nationale wijncompetities. Hij heeft het geluk mooie en bijzondere wijnen van wijngaarden in de omgeving te mogen proeven en te waarderen. Door deze unieke positie heeft hij in nauwe samenwerking met Janneke Rutten van Intense Wines besloten de ‘Sélection de Marotte’ te creëren. Door de gemeenschappelijke bevlogenheid voor pure en biologische wijnen alsmede het wijn maken is dit bijzonder vrolijk wijnconcept ontstaan. Het zijn bijzondere, smaakvolle en tevens biologische wijnen die aansluiten bij de waarden van Domaine de Marotte en bedoeld voor een breed publiek. Proef de provinҫaalse zon in je glas…

Vin du Soleil rosé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Register | Lost your password?