Vin du Soleil Rouge

100% Merlot. Een smaakvolle, frisse rode wijn met karakter. Deze rode wijn heeft kruidige tonen en een fruitige afdronk. De Vin du Soleil rouge combineert goed met rood vlees, barbecue gerechten en kaas. Heerlijk om licht gekoeld te serveren op een mooie zomeravond.

Wijnhuis Domaine de Marotte
Land + streek Frankrijk, Provence
Druif Merlot
Wijnclassificatie Biologisch
Smaaktype Soepel en rond
Wijn &spijs advies Bij rood vees, barbecue gerechten en kaas
Prijsklasse midden
Wijnsoort rood
 

Domaine de Marotte is van twee Nederlandse wijnboeren, Daan en Elvire van Dijkman gevestigd in de noordelijke Provence, Zuid-Frankrijk. Hun wijnen zijn bekend van o.a. de vele vermeldingen in de Volkskrant van wijnrecensent Onno Kleyn en u drinkt de wijnen o.a. in het Rijksmuseum.

Het domaine is al sinds 1987 eigendom van de familie van Dijkman. Daan studeerde levensmiddelentechnologie met als specialisatie commerciële drankentechnologie, terwijl Elvire zich in tuinbouw bekwaamde. Deze professionele achtergrond komt goed van pas. Ze hebben zich toegelegd op het maken van uitzonderlijke kwaliteit gebaseerd op werken met respect voor de natuur. Daarom zijn de wijnen van Daan en Elvire biologisch gecertificeerd.

Daan van Dijkman zit in meerdere AOC commissies en is veelgevraagd jurylid bij (Inter)nationale wijncompetities. Hij heeft het geluk mooie en bijzondere wijnen van wijngaarden in de omgeving te mogen proeven en te waarderen. Door deze unieke positie heeft hij in nauwe samenwerking met Janneke Rutten van Intense Wines besloten de ‘Sélection de Marotte’ te creëren. Door de gemeenschappelijke bevlogenheid voor pure en biologische wijnen alsmede het wijn maken is dit bijzonder vrolijk wijnconcept ontstaan. Het zijn bijzondere, smaakvolle en tevens biologische wijnen die aansluiten bij de waarden van Domaine de Marotte en bedoeld voor een breed publiek. Proef de provinҫaalse zon in je glas…

Vin du Soleil Rouge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling:


Login

Register | Lost your password?